Kia Sürücüsüz Araçlar İçin Yeni Adım Attı! Artık Otonom Sürüş Teknolojisi Geliyor!

Güney Kore merkezli bir otomobil üretici şirket olan Kia, özellikle yeni nesil sürüş teknolojilerine büyük oranda çalışma sunuyor ve kapı açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme:
Kia Sürücüsüz Araçlar İçin Yeni Adım Attı! Artık Otonom Sürüş Teknolojisi Geliyor!

Güney Kore merkezli bir otomobil üretici şirket olan Kia, özellikle yeni nesil sürüş teknolojilerine büyük oranda çalışma sunuyor ve kapı açıyor. Kia şimdi otonom özelliklere dair yeni bir teknoloji tanıttı ve ismini de AutoMode olarak tanıttı. Henüz çok fazla yeni detayını bulamadığımız bu durum, özellikle EV9 modeliyle hayata geçecek gibi görünüyor.

Teknoloji konusunda hız kesmeden ilerleyen marka, kendine has bir yapıda karşımızda yer alıyor ve özellikle söylemlere göre de ilerleme oluşturuyor. Elektrikli otomobillerin yavaş yavaş dünyaya yayılması ve yakıtlardaki yükselen zamlardan sonra biraz daha tercih nedeni olması gibi durumlar, sektörel olarak farklı yaklaşımları ön plana çıkaracak gibi görünüyor. Araçların kendi kendine gitmesini sağlayan ve bunu yaparken de aynı zamanda yüksek güvenlik çemberleri ile karşımıza çıkan bu teknoloji, özellikle kişiler için geniş bir beğeni sunuyor gibi görünüyor.

BMW, Tesla ve Mercedes gibi dev markalar, bu konuda özellikle otonom sürüşler için yatırım yapıyor ve yeni teknolojiyi bu yolculuk üzerinden dizayn ediyor. Geçtiğimiz haftalarda bu konuda çalışan Alman şirket Volkswagen yeni bir duyuru yapmıştı ve otonom sürüşle ilgili hamle yapmaya başlamıştı. Huawei ile işbirliği yapacağını açıklayan Volkswagen, marka bazıyla kendine has bir stilde ilerleyeceğini duyurmuştu. Şimdi de Güney Koreli şirket olan Kia, bu konuda yeni bir çalışma yapacak ve yapay zekadan nasibini alacak.

AutoMode nasıl çalışıyor? EV9 modeline nasıl uyarlanacak?

1.jpg

Bu modlar gerçekten de önemli. EV9 modeli marka bazlı olarak kendine has bir stilde ilerlese de, özellikle kişiler için daha farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Dün gerçekleştirilen 2022 yatırımcı gününde özel bir tanıtım yapan marka, 8 yıllık hedeflerini açıkladı ve bu açıklamada 2027 yılına kadar tam olarak 14 farklı modelle ilerleyeceğini açıkladı. 2030 yılında ise 1.2 Milyon elektrikli aracıyla sahada olacağını söyledi. Ayrıca 2030 yılına kadar içten yanmalı ve elektrikli olan otomobil satışının da 4 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi. Hedeflerini bu şekilde koyan şirket, kendi için vazgeçilmeyecek teknolojiler üretmeye tüm hızıyla devam etse de markalarla olan iletişimlerini çok daha dengeli olarak sürdürüyor diyebiliriz.

Sürüş teknolojileri sayesinde Automode ismiyle çok daha fazla kişiye ulaşıyor aynı zamanda. Bu yüzden de size dair yeni nesil teknolojik beklentileri de yakından takip edebiliyorsunuz.
Güney Kore merkezli şirkete göre bu teknoloji, ilk olarak 2021 yılının kasım ayında tanıtılan ve tasarımı ile dikkat çeken elektrikli model EV9’da kullanılacak. Range Rover araçları andıran bu SUV modelin 2023 yılına kadar piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ayrıca bu aracın Tesla Model S Plaid aracında gördüğümüze benzer bir direksiyon tasarımına sahip olması da dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra beş saniyede 100 km hıza ulaşabildiği belirtilen aracın 540 km menzile sahip olacağı da yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.

3-002.jpg

Markanın bu konuda yaptığı çalışmalar gerçekten geniş çaplı bir yapıda ilerliyor ve özellikle firma olarak daha dengeli ve daha geniş bir süreçte karşımıza çıkıyor gibi görünüyor. Kia tarafından yapılacak olan açıklamalarda araca eklenen pek çok özellik görülecek gibi. Bunlar ise şu şekilde sunuluyor. EV9 aracı için sunulan AUTOMode özelliği, araç için yeni bir model yaratacak ve çok daha fazla kişinin ilgisini çekecek. Bu teknolojinin kullanımı zaman içerisinde gelişecek ve insanlar için vazgeçilmez bir deneyim yaratacak.

Bu yüzden de sürekli yazılımsal olarak gelişmeye başlayacak diyebiliriz. Marka bazlı olarak ilerleyen ve öncelikli bir yapıda bizlere fırsat yaratan bu yeni nesil çalışmalar, herkes için bir denge ve ihtiyaç çözümü sunuyor. BMW, Tesla ve Mercedes gibi dev markalar, bu konuda özellikle otonom sürüşler için yatırım yapıyor ve yeni teknolojiyi bu yolculuk üzerinden dizayn ediyor. Geçtiğimiz haftalarda bu konuda çalışan Alman şirket Volkswagen yeni bir duyuru yapmıştı ve otonom sürüşle ilgili hamle yapmaya başlamıştı. Huawei ile işbirliği yapacağını açıklayan Volkswagen, marka bazıyla kendine has bir stilde ilerleyeceğini duyurmuştu. Şimdi de Güney Koreli şirket olan Kia, bu konuda yeni bir çalışma yapacak ve yapay zekadan nasibini alacak.

Şu ana kadar bildirilenlere göre AutoMode, sürücü müdahalesi olmadan aracın kendi kendine gitmesini sağlayan bir üçüncü seviye sürüş teknolojisi. ‘Üçüncü seviye otonom sürüşün nedir?’ diye soranlar için; bu teknoloji aracın çevre kontrolünü, hızlanma ve frenlemesini; bir nevi sürücünün çoğu işlevini yerine getirebilen teknolojilere deniyor. Bu teknolojiler oldukça gelişmiş olsa da hâlen sürücünün direksiyon başında bulunması ve gerekli müdahaleler için hazır durumda olması gerekiyor. Bu modlar gerçekten de önemli. EV9 modeli marka bazlı olarak kendine has bir stilde ilerlese de, özellikle kişiler için daha farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor.

Dün gerçekleştirilen 2022 yatırımcı gününde özel bir tanıtım yapan marka, 8 yıllık hedeflerini açıkladı ve bu açıklamada 2027 yılına kadar tam olarak 14 farklı modelle ilerleyeceğini açıkladı. 2030 yılında ise 1.2 Milyon elektrikli aracıyla sahada olacağını söyledi. Ayrıca 2030 yılına kadar içten yanmalı ve elektrikli olan otomobil satışının da 4 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi. Hedeflerini bu şekilde koyan şirket, kendi için vazgeçilmeyecek teknolojiler üretmeye tüm hızıyla devam etse de markalarla olan iletişimlerini çok daha dengeli olarak sürdürüyor diyebiliriz.


KİA EV9 nasıl bir araç?

2-002.jpg

Özellikle üretilen teknolojilere bakılırsa, markanın kendine has bir yapıda ilerleyeceği ve büyüyeceği görülüyor. Hepimiz için daha dengeli ve gözlem odaklı ilerleyen bu teknoloji, yeni nesil fırsatlarıyla organize ediliyor ve çözümlere de aynı seçeneklerde bakabiliyorsunuz. Kia EV9 modeli, daha sert çizgilere sahip bir SUV tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Bu tasarımın söyleyecek çok fazla şeyi var gibi görünse de özünde tamamen teknolojik detaylarla bezenmiş durumda. Bu şuan için bir konsept model olarak görülse de, markanın bu konuda gerçekten adeta uzay gemisini andıran bir yapısı olduğunu söylemek mümkün gibi görünüyor.

Kia EV9 model SUV araç için farklılıkların hepsine yakında göz atabilir ve incelemeye başlayabiliriz. Bireysel olarak değişen, güçlü bir yapıda organize edilen ve süreçlerle birlikte ilerleyen her bir fırsat için tek yapmanız gereken birkaç tıklama işlemi olacaktır. Aslında yeni nesil teknolojilerle birlikte bu marka araçların da büyümesi ve karşımıza çıkması mümkün. Hatta Güney Kore tarafından üretilen bu özel araçlar, teknolojik yapılarıyla da çok ilgi çeken bir stilde karşımıza çıkıyor.

Özet olarak bakarsak, güncel çalışmaların hemen hemen hepsinde insanların isteklerine dair farklı ve yenilikçi bir çalışmaya ulaşmamız gerekiyor. Bunu sağlarken de kendimizle ilgili çözümleri ve fırsatları yakından takip etmemiz gerekiyor. Bizim önerimiz bu konuda daha etkili ve daha yenilikçi bir yaklaşıma ulaşmanız olacaktır. Sevgiye dair değişen, yenilenen ve ön plana çıkarılan çözümler için tek bir tıklama yeterli olacaktır. Bu sayede kişisel beklentilerin de hemen hemen hepsine yakından göz atın ve daha fazla kişiye ulaşmaya başlayın. Önerilerin tamamında yeni nesil hizmetler ve fırsatlar yer aldığı için hepimiz etkileniyoruz bu konuyla ilgili olarak.

Keşfet