Honda Civic En Ucuz Versiyonu ile Geliyor! Egea’dan Hatta Clio’dan Bile Daha Ucuz Olacak Müjdesi!

Araç sektöründe artan fiyatlar ve azalan satışlar sonucunda üreticiler yeni formüller bulmak zorunda kaldı. Otomobil fiyatları son yıllarda özellikle 2021'de çarpıcı bir şekilde yükseldi. Aslında 2020'de başlayan koronavirüs salgını bu artışların başlıca nedeni oldu. Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz…

Yayınlanma:
Güncelleme:
Honda Civic En Ucuz Versiyonu ile Geliyor! Egea’dan Hatta Clio’dan Bile Daha Ucuz Olacak Müjdesi!

Bu salgın sonucunda birçok ülkenin ekonomisi alt üst oldu. Çip krizi, salgın sonucunda ortaya çıkan üretim sorunuyla birleşince otomobil maliyetleri fırladı. Öyle ki 100.000 TL'nin altında onlarca otomobil olmasına rağmen taban fiyat bir anda 200.000'i geçti. Gerçekte, bu yükseliş eğilimi 2021'in sonuna kadar sürdü. Otomotiv fiyatları 2021'in başında dengelenmiş gibi görünse de, yılın sonunda önemli ölçüde yükselmişti.

honda-civic-sedan-6269-1.jpg

Yeni furyaya Honda da katılıyor

Yeni otomobil fiyatlarının ulaşılmaz seviyelere çıkması üreticileri zor durumda bıraktı. Çünkü fiyatlar yükseldikçe otomobil talebi azaldı. Otomotiv satışlarındaki düşüşün ardından bazı üreticiler yeni formüller geliştirmeye başladı. Düşük donanıma sahip modellerin satışı bu formüllerin en popüleriydi. Geçtiğimiz günlerde Renault ve Fiat'ın donanım açısından sadeleştirilmiş araçlar üreteceği bilgisini duymuştuk. Şimdi de Honda için benzer bir iddia ortaya atıldı. Honda'nın mevcut en çok satan Civic modelinin daha sade bir versiyonunu üretmek için kolları sıvadığı söyleniyor.

2022-honda-civic-5-1.jpg

Sadeleştirme uygulanacak

Civic bilindiği gibi Türkiye'de oldukça popüler bir model. Donanım olarak da oldukça dolu bir araç. Sonuç olarak her şekilde fiyatını hak ettiğini söyleyebiliriz. Ancak fahiş kur ve vergiler nedeniyle bütün kullanıcılara elbette ulaşamıyor. Sonuç olarak, üretilecek olan donanım sadeleştirmeleri bu aracı elde etmek için değerli bir fırsat olabilir. Bu arada, bu sadeleştirmenin Türkiye'ye özgü olmadığını da belirtmekte fayda var. Aldığımız bilgiler, benzer şekilde, azaltılmış donanımıyla yeni Civic modelinin satışların düştüğü pazarlara yönelik olduğu yönünde. Elbette Türkiye de bu pazarlardan biri.

1877-1.jpg

Henüz resmi açıklama yapılmadı

Şimdilik, hangi düzeyde sadeleştirmenin uygulanacağı belirsiz. Civic'in en ucuz Avrupa versiyonu şu anda 19 bin Euro'ya satılıyor. Raporlara göre, model 12 bin Euro’ya mal olacak ve aerodinamik donanımla gelecek. Raporlar doğruysa, bir sonraki Civic modeli, Clio ve Egea gibi modellerden daha ucuz olacak. Elbette şu an için bu sadece bir söylenti. Honda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Keşfet