Ford Everest 2023 SUV Olarak Tanıtıldı! İşte Ford Everest 2023 Fiyatları ve Özellikleri

Farklı bir kullanım yapısıyla karşımıza çıkan ve özellikle insanların beklentilerini karşılamak için geniş ar-ge çalışması yapan Ford Everest, yeni nesil teknolojiyi adeta bir kamyonete yüklemiş olacak ki, ilgililerinden büyük beğeniler alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme:
Ford Everest 2023 SUV Olarak Tanıtıldı! İşte Ford Everest 2023 Fiyatları ve Özellikleri

Farklı bir kullanım yapısıyla karşımıza çıkan ve özellikle insanların beklentilerini karşılamak için geniş ar-ge çalışması yapan Ford Everest, yeni nesil teknolojiyi adeta bir kamyonete yüklemiş olacak ki, ilgililerinden büyük beğeniler alıyor. Ford, Ranger aracının biraz daha farklı versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. SUV teknolojileri konusunda gerçekten de kafa markalardan olan Ford, adeta kamyonetten bozma bir model ile karşımıza geliyor.

Şeritlere dahi sığmakta zorlanabilecek olan bir araçtan bahsediyoruz. Tam bir SUV o lan Everest, 3.0 litrelik V6 motoruyla oldukça ilgi çekecek gibi görünüyor. Tam bir zorlu yolculukların canavarı olan Everest 2023, dizaynıyla da çok konuşulacak gibi.
ABD merkezli bir araç üreticisi olan Ford,2023 model olarak tanıtılan yeni SUV ile ilgili pek çok şey söylüyor. Araçla ilgili yorumlar da oldukça güzel. Oldukça iri bir araç olan Everest, tam bir SUV özelliğine sahip. Üçüncü nesil Everest için Ranger tasarımını çok daha ileri seviyelere getiren Ford mühendisleri, araçla ilgili olarak çok farklı yaklaşımları ön plana çıkaracak ve bu sayede gelişmiş bir yaklaşım ve kullanıma sahip olmuş olacak.

Araç için şerit led farlarından tutun da büyük bir ızgara ile arka tarafı da tamamen kaplayan aydınlatma seçenekleri bulunuyor. 80 cm su birikintilerinden bile rahatlıkla geçebileceğini iddia eden araç, tavanına 350 KG yük de alabiliyor. Bu da kampçılar için vazgeçilmez bir nimet gibi görünüyor. Tabi kamp için oldukça lüks bir araç olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

İşte Ford 2023 Everest özellikleri

2-001.jpg

Adı üzerinde Everest olması, zaten zirveyi zorladığını gösteriyor. Ranger aracın pic-up tasarımının biraz daha SUV yapısına uyarlanmış hali diyebileceğimiz Ford için, özellikle araçta devasa bir yaşam alanı bulunuyor. Aracın içerisinde 10,1 inçlik boyutuyla ekran var ve bu sayede Ford’un SYNC 4 sistemi ile eşleştirilebiliyor.

Bu aracın iç hacmi o kadar büyük ki, farklı boyutlarda ekranları da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dileyen müşteriler 12,3 inç boyutundaki ekranlarla da değiştirebiliyorlar. Araç aynı zamanda 3 sıra koltuklu modele de sahip. Bu konuda istediğiniz seçeneğe ulaşabilirsiniz. Tamamen sizin tercihlerinize kalmış.

2023 model Ford Everest aracı, özellikle 2.3 litrelik EcoBoost benzinli motor ile satışa sunuluyor. Bu konudaki güç dengesini yetersiz bulanlar için de 3.0 litrelik V6 motor seçeneği oluşturulmuş durumda. Şanzıman konusunda ise 6 ileri manuel ya d 10 ileri otomatik vitese göz atabilirsiniz. Adeta bir yol canavarı ile karşı karşıyayız.

Ford Everest için özellikle bireysel tüketiciler düşünülmüş. Bu araçla ilgili olarak pek çok kişi kurumsal yerine tamamen bireysel tüketimler ön plana çıkarıyor. Özellikle Fransa için özel bir yere sahip olan araç, geçmişte Fransa ordusu için personel nakliyesi için kullanılıyormuş.
Tabi kullanılan model bu aracın bir önceki nesli olan 2. Nesil Everest. Üçüncü nesil için bu tarz bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Büyük ihtimalle askeri ölçekte yapılmayacaktır. Çünkü Ford bu aracı tamamen bireysel kullanımları düşünerek tasarlamış.
3-001.jpg
Yeni nesil tasarımıyla ve rengiyle bütün dikkatleri üzerine çeken Ford Everest, kendine has bir yapıda ilerlemeye devam ediyor ve çözümleri de bu sayede ön plana çıkarmaya başlıyor. Türkiye için aracın gelme olasılığı düşük gibi görünse de bu konuda kapıların hiçbir şekilde kapanmadığını da görmekteyiz. Araçla ilgili söyleyecek o kadar çok şey var ki. Yeni tanıtılmasıyla birlikte pek çok kişi aracın Escalade modellerinden biraz daha özenildiğini söylüyor.

Tabi bu ne kadar doğru bilemeyiz ama Escalade klasiği ile aralarındaki farklar, yüksek ihtimalle çizgileri boyutlarıyla ilgilidir. ABD merkezli bir araç markası olan Ford, bu konuda vazgeçilmeyecek çizgilerini müşterilerine sunmaya devam ediyor. Tam bir yol canavarı olan bu araç, 2023 model olarak lanse ediliyor ve oldukça iri. Tüketiciler için çok fazla seçenek sunan araç özellikle yolculukların güvenliğini ekstra düşünmüş. İçerisinde sayısız özellik barındıran SUV ile ilgili Türkiye özelliklerinden bahsedecek olursak, henüz ülkemizle ilgili net bir duruş yok. Yani bu araç ülkemize gelirse kaç dolara satışa sunulur ve vergiler dahil fiyatı ne olur bulunmuyor. Güzel olanı ortaya çıkarmak hepimiz için önemlidir. Hadi göz atalım.

4-001.jpg

Ama yüksek ihtimalle gelecektir çünkü ülkemizde Ford Everest tarzı araçları seven kişi sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Bu yüzden de yüklemelerden tutun da tercihlere varıncaya kadar kendinize yönelik çözümleri de rahatlıkla inceleyebilir ve karşınıza çıkmasına imkan sağlayabilirsiniz. Araç yükseklik konusundaki yapısıyla ve özellikle bagaj üstü yük kapasitesiyle kendine hayran bıraktırıyor. Bu yüzden araçla uzun yollara rahatlıkla gidebilir ve kamplarda da rahatlıkla konaklayabilirsiniz.

Araçla ilgili olarak tam bir Ranger dizaynı var demek yanlış olmayacak. Bu araç Ranger’İn bir nevi Suv’a uyarlanmasını kapsıyor. En büyük özelliği ise içerisinde bulunan devasa yaşam alanı. Araç içi ekstra ödemelerle kendinize göre eklemeler yaptırabileceğinizi söylemiştik. Ford araçlarında yer alan SUV modelleri, özellikle ailelerin tercihi oluyor. Kalabalık aileler bu araçlarla uzun yollara gidebiliyor ve şehir dışı gezilerinde çok daha konforlu yolculuk alabiliyorlar. Adeta bir kamyonet gibi olan Ford Everest, bu düşünceyi tamamen destekler nitelikte bir araç. Bu yüzden de herkesin isteklerine kolaylıkla cevaplar verebiliyor.

Bizim önerimiz araçla ilgili olarak alternatif videolara göz atmanız. Bu sayede araç içi teknolojileri de yakından görebilirsiniz. Geri görüş kamerasının devasa olması, özellikle yoldaki hakimiyeti çok daha iyi kurmanızı sağlayacak. Otomobillere merakı olan ve pek SUV ile arası olmayan bireylerin bile bu araçla birlikte kendi içinde değişken bir seçenek yaratması önem arz ediyor. Öncelikli bir kullanımla karşımıza çıkacak olan ve uzun vadede hepimizi mutlu edecek olan SUV modellerine yakından bakmak isterseniz tek yapmanız gereken birkaç tıklama işlemi olacaktır.

5-001.jpg

Araç içi multimedya sistemlerinde daha çok geniş kullanımlar düşünülmüş ve deri yapıları ön plana çıkarılmış. Hem koltuk kullanımı hem direksiyon kullanımı oldukça optimum seviyelerde tutulmuş. Ne kadar çok detaylı gibi görünse de gözü yormayan bir minimal tasarım detayı hakim. Direksiyon üzerine tutturulan multimedya destekleri ile birlikte araç her açıdan kaliteli ve etkili bir kullanım sunuyor. Test videoları henüz yayınlanmadı ama birkaç güne onların da geleceğini düşünüyoruz.

Daha çok ABD odaklı ve Fransa odaklı gibi görünse de bu araçla ilgili Türkiye umutları henüz tükenmiş değil. Sadece aradaki Dolar ve kur farkları sebebiyle yüksek bir meblağda olacağı ve vergilerle iyice tavana çıkacağı bilgisini verelim. Bu yüzden araçla ilgili söyleyecek çok fazla şey olsa da bizim merakımız bu araçların yollarda nasıl gideceğidir. Bunu da test videoları ile rahatlıkla görebiliriz. Size yakın zamanda araçlarla ilgili test videolarının olduğu içerikler de sunacağız.

6.jpg
Geneli itibariyle tam bir aile aracı olarak tasarlanan Ford Everest, aile aracı olarak oldukça ilgi çeken bir SUV yapısına sahip. Fiyatları henüz net olmasa da Ford Everest fiyatları 2023 yılı baz alınarak açıklanacak ve yazımızı güncelleyerek sizlere sunacağız.

Keşfet