Elektrik Yardımı Verilecek! Ptt’den Hemen Alabilirsiniz!

Son zamanlarda elektrik kullanımına oldukça zam geldi. Hükümetimizde dar gelirli vatandaşların elektrik faturalarını ödeyemeyince bir elektrik yardımı yapmayı planladı. Planlanan elektrik yardımı için pek çok kişiyi dahil ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme:
Elektrik Yardımı Verilecek! Ptt’den Hemen Alabilirsiniz!

Devlet tarafından verilen bu elektrik yardımı için 103 TL ile 206 TL arasında değişen bir yardım bulunuyor. Ancak bu elektrik yardımı için pek çok koşul ve şart aranarak verilen bir yardım olarak biliniyor. Belirlenen şartları taşıyan kişiler yakınlarında bulunan PTT’leri ziyaret ederek elektrik faturalarını verip en kısa sürede elektrik yardımı alabilir.

Elektrik yardımı almanız için en önemli koşul kişinin yaşadığı evdeki kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Yani kişi yaşadığı evde kaç kişi yaşadığına göre elektrik yardımı alabilir. Bu yardım yaklaşık olarak 1 ile 2 kişi olduğu zaman 103 TL elektrik yardımı alabilir. Yani evde 1 kişi yaşıyor ise bu yardımı alamaz. Sonrasında evde yaşayan sayısı 3 kişi ise 137.33 TL olarak elektrik yardımı veriliyor. Evin içerisinde 4 kişi yaşıyor ise bu yardım oranı 171.67 TL olarak ödeniyor. Ev içinde 5 ve daha fazla kişi yaşıyor ise net 206 TL elektrik yardımı alabiliyor.

0x0-ptt-para-sorgulama-nasil-yapilir-e-devlet-tc-kimlik-no-ile-ptt-hesabimda-para-var-mi-nasil-ogrenirim-1631606500820.jpg

Peki Diğer Başvuru Şartları Nelerdir?

Genel olarak başvuru şartları standart şekilde belirlendi. Listenin ilk sırasında eşi vefat etmiş ve dul maaşı alan kadınlar bulunuyor. Buna ek olarak Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programını kullanan vatandaşlar için verilen bir destek olarak planlanıyor. Listenin devam eden isimlerinde ise Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programını kullananlar, Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programına dahil olanlar, Çoklu Doğum Yardım Programı alanlar, Kronik Hastalık Yardım Programını alanlar, Engelli Aylığı alanlarda listeye dahil.thumbs-b-c-2947308029ece218c6b11caa4afcd192.jpg

Ayrıca sadece engelli aylığı değil yaşlı Aylığı alan kişiler için de bu yardım verilebilir. Engelli Yakını Aylığı alan vatandaşlarda başvuru yapıp bu yardımdan yarar alabilir. Listeye son dahil olan ise 65 yaş üstü muhtaç kişiler olarak belirlenmiştir. Bu şartlara bağlı olarak kişinin en az 300 TL tutarında bir elektrik faturası olması aranan en büyük şarttır.

Keşfet