Rimel Sürerken Bunlara Dikkat!

Rimel sürerken bunlara dikkat! Rimel kullanımlarında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Rimel sürmek nasıl daha kolay haline gelebilir? Kadınların rimel sürme konusunda merak ettikleri bilgileri bu yazımızda kısaca bahsettik.

Yayınlanma:
Güncelleme:
Rimel Sürerken Bunlara Dikkat!

Rimel sürerken bunlara dikkat! Çünkü mükemmel rimel sürmek kolay değildir. Özelliklede rimel kullanımı ilk başlarda pek çok kadın için zordur. Çünkü genel olarak hem pratikleri yoktur; hem de dikkat edilmesi gerekenler bilinmez.

Günümüzde kadınlar sürekli olarak makyaj yapıyorlar. Çünkü genel dış görünüm kadınlar için daha çok önemlidir. Bu yüzden de farklı makyaj çeşitlerini kullanırlar. Bazı makyaj ürünleri ise her gün kullanılır. Onlardan birisi de rimeldir. Fakat bazı kadınlar için mükemmel rimel sürmek olanaksıza yakındır. Bu yüzden de rimel sürerken dikkat edilmesi gerekenler üzerine araştırmak oldukça sık yapılır. Peki kadınlar daha kolay ve mükemmel rimel kullanabilmek için nelere dikkat etmelidir?

1-) Rimel kat kat sürülmez

Rimeller kirpiklerin güzelliklerini ortaya çıkarmak için kullanılır. Rimel kirpiklere birkaç sürülmez. Çünkü böyle durumlarda genellikle kirpiklerde rimel topak topak oluyor. Bu görüntü ise kirpiklerin güzelliklerine gölge düşürüyor. Rimel sadece tek kat sürülmelidir. Böylece rimel kirpiklerde etkili olmuş oluyor.

2-) Kirpik kıvırıcıya dikkat

Güzel görünümlü kirpikler için sadece rimel kullanılmıyor. Kirpik kıvırıcılarda tercih edilebiliyor. Fakat hem rimel hem kıvırıcı kullanırken dikkat etmek gereken bir detay vardır. Kirpik kıvırıcı sonrası rimel sürülmesi gerekiyor. Çünkü eğer ilk önce rimel kullanılırsa; rimelin yapışkanlığı kıvırıcıya bulaşır. Rimel bozulur. Kirpik kıvırıcı istenildiği gibi olmayabilir. Bu yüzden de her zaman öncelik kirpik kıvırıcıya verilir. Sonraki işlemde ise rimel sürmek yer alıyor.

4-) Son kullanma tarihi önemli

Kozmetik dünyasında genellikle son kullanma tarihleri önemsenmez. Fakat bu durum size ciddi zararlar verebilir. Kirpiklerin genel yapısı hassastır. Bu yüzden de rimellerin son kullanma tarihleri önemlidir. Son kullanma tarihi geçmiş rimel; kirpiğinize zarar verebilir. Kirpiklerden de göz ve çevresi hasar alabiliyor. Ayrıca rimelden de istenilen etki alınmayabilir.

Kirpiklerin güzel gözükmesi için; kullanılan rimel son kullanma tarihi geçtiğinde ise hasar verir. Bu yüzden de etkili bir rimel kullanımı için son kullanma tarihleri kontrol edilmesi gerekiyor.

Keşfet