Bunca zaman iyi gelir diye kullandık ama meğer reflüyü coşturuyormuş!

Bitkiler modern tıbba ek olarak sağlığımız için kullanılabiliyor. Çoğumuz çeşitli sorunlar için bitki çaylarını, tohumlarını ve köklerini kullanabiliyoruz. Ancak her bitkiyi de her durumda kullanmamak lazım. Çoğu kişi iyi gelsin diye bu bitkiyi kullanıyor ama aslında sindirimin düşmanı ve reflüyü coşturuyor!

Yayınlanma:
Güncelleme:
Bunca zaman iyi gelir diye kullandık ama meğer reflüyü coşturuyormuş!

Doğada sağlığımız için yararlı ve çeşitli sıkıntılarımıza iyi gelen sayısız bitki var. Bu bitkileri tavsiye üzerine çeşitli şekillerde kullanabiliyoruz. Modern tıbba destek olarak kullanılan bu alternatif yöntemlere güvenebiliyoruz. Ancak bazen doğal dediğimiz bitkilerden de zarar görebiliriz. Önümüze gelen her bitkiyi tüketmemeliyiz ve herkesin verdiği tavsiye sorgusuz sualsiz güvenmemeliyiz. Tersi durumda çeşitli zararlar görebiliriz hatta zehirlenebiliriz. Bugün hiç de yabancı olmadığınız bir bitkinin yanlış kullanıldığı bir durumdan bahsedeceğiz.

Çoğu kişi iyi gelir diye kullanıyor ama bu sevilen bitki sindirimin düşmanı ve reflüyü coşturuyor!

Sindirim güçlükleri kesinlikle günümüzü mahvedebilecek en yaygın rahatsızlıklar arasındadır. Şişkinlik, ağırlık hissi, mide bulantısı ve mide ekşimesi, ne yazık ki hemen hemen herkesin ara sıra uğraşmak zorunda kaldığı rahatsızlıklardır. Bitki çayları, yürüyüşler, egzersizler ve diğer ilaçlar bu rahatsızlıklardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ancak dikkatli olmalısınız, çünkü bazıları tarafından hazımsızlık için bir çare olarak önerilen ve sorunu daha da kötüleştirebilecek belirli bir bileşen var. Ne olduğunu, etkilerinin neler olduğunu ve bundan kaçınmanın neden daha iyi olacağını görelim;

Sindirim bozukluklarını kötüleştirebileceğinden nane tüketimine dikkat etmelisiniz!

Aromatik otlar arasında sindirim güçlüğü çekenlere ve özellikle gastroözofageal reflü ile mücadele edenlere önerilmeyen nane mide sorunlarına iyi gelmiyor. Mide problemlerinde nane tavsiye edilmez. Ama neden diye soruyor olabilirsiniz? Bu aromatik bitki, ferahlatıcı ve hatta analjezik bir etki de dahil olmak üzere birçok olumlu özelliğe sahiptir. Ama aynı zamanda mide ve bağırsak kasları üzerinde de etkileri vardır. Bu nedenle sindirim sırasında olumsuz etkileri olabilir, çünkü mide kapakçıkları çok gevşerse bu hazımsızlığa ve geri akışa neden olabilir ve reflüyü tetikleyebilir. Mide ve yemek borusunun kasları üzerindeki bu rahatlatıcı etki için, sindirim güçlüğü durumunda naneden kaçınılmalıdır Ve sadece bitkinin kendisinden değil, aynı zamanda şekerler, tatlılar veya nane içeren diğer maddelerden da bahsediyoruz. Mide problemlerinizin olduğu dönemde nane içeren her türlü maddeden uzak durmakta yarar var.

Bunun yerine kediotu ve papatya tercih edebilirsiniz.

Nane yerine bitki çayı şeklinde sunulan klasik kediotu, papatya ve melisa gibi bitkiler tüketebilirsiniz ve gerçekten de, bu ilaçlar sindirime yardımcı olabilir. Ancak öncelikle yediklerimize dikkat etmelisiniz. Mide sorunu olanlar nanenin yanı sıra kahve, turunçgiller, domates gibi asitli gıdaların da uzak durmalıdır. Kızartılmış ve çok baharatlı yemekler de ölçülü olarak tüketilmelidir. Mide asidini artıran sigara ve alkolden ise kesinlikle uzak durmalısınız.

Keşfet