Bu Ispanak Hiçbir Yerde Yok! Ispanak Borani Tarifi

Ispanak hemen hemen herkes tarafından sevilir. Bir çok farklı türde yemek yapılır ve yenir. Bugün ise lezzeti ile sık sık isteyeceğiniz şifa deposu olan ıspanak borani tarifini sizlere sunuyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme:
Bu Ispanak Hiçbir Yerde Yok! Ispanak Borani Tarifi

Ispanak hem lezzetli hem de bir o kadar sağlıklı bir yiyecek türüdür. Farklı şekillerde Türk mutfağında yer almaya devam ediyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren yapısı ile birlikte ıspanak pek çok insan tarafından tercih ediliyor. İnsan vücudu için son derece yararlı ve gerekli olan Demir bileşenlerini de içerisinde barındırıyor. Ispanak borani tarifi ve yapım aşamasında kullanılan tüm malzemeleri sizler için derledik.

00-26.webp

Ispanak yemeklerinin tamamının Türk mutfağında özel bir yeri vardır. Çocukluktan beri annelerimizin sıklıkla yaptığı ıspanak yemeği mevsiminde yapılırsa gerçekten de lezzetli oluyor. Vücudumuz için mineral ve vitamin ihtiyacını önemli ölçüde destek sağlayan ıspanak insan bağışıklık sistemini hızlı bir şekilde güçlendirebilir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen bu yemek için sizlere bazı detaylar verelim.

Leziz Ispanak Borani Tarifi İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

  • Sıvı Yağ (5 yemek kaşığı)
  • Soğan (1 adet)
  • Ispanak (1 kg)
  • Tuz (göz kararı)

Sosu İçin;

  • Süzme Yoğurt (1 su bardağı)
  • Yoğurt (yarım su bardağı)
  • Sarımsak (2 diş)
  • Tuz (göz kararı)

Üzeri İçin;

  • Tereyağı (Göz kararı)
  • Toz Biber (Yarım çay kaşığı)

ispanak-borani-8.jpg

Leziz Ispanak Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yıkadığımız ve kabuklarından ayırdığımız soğanları ince ince doğrayalım
  2. Doğradığımız soğanları tavaya atarak kavurmaya devam edelim
  3. Ispanakları yıkayıp kurutalım kavurduğumuz soğanların üzerine Ispanakları ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım
  4. Ispanaklar suyunu çektikten sonra az miktarda tuz atalım. Bu sayede 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulduklarından emin olduktan sonra soğumaya bırakalım
  6. Sosu için ise geniş bir kaba süzme yoğurt sarımsak ve göz kararı tuz ekleyin
  7. Bu karışımı ayrı bir yerde tutun ıspanak soluncaya kadar bekletelim. Sonrasında üzerine hazırlamış olduğumuz yoğurtlu su ekleyerek güzelce karıştıralım
  8. Hazır hale gelen ıspanak borani sunum tabağına koyalım sevenler tereyağı eritebilir veya kızdığında toz biber ekleyelim

Keşfet